Zorg & Dans

SODL probeert een zo breed mogelijk publiek te bereiken. Dans in al zijn vormen dient in Limburg en Euregio op zoveel mogelijk plaatsen beleefd te kunnen worden. Niet alleen in het theater of cultureel centrum.

Een goed voorbeeld hiervan is het project Zorg&Dans (medio 2017).

koepelhof2 2016Zorg & Dans is de werktitel voor een dansvoorstelling van Opleiding Dans Maastricht (ODM) welke speciaal gemaakt wordt voor zorgcentra in Limburg. De voorstelling wordt beoogd meerdere keren, op verschillende plekken in het zorgcentrum achter elkaar gespeeld te worden. Losse delen uit de voorstelling zijn op latere momenten in te zetten.

In deze voorstelling staat het thema “zorg” centraal en de leerlingen van ODM tonen in verschillende dansdisciplines (klassiek-modern- urban) dat het thema op vele manieren toegepast kan worden. Zorg is mooi, spannend, grappig, afwisselend, zacht, stoer en leeft in ons allemaal, jong en oud. Een deel van de voorstelling betrekt ook het publiek bij een interactief choreografiespel .

De voorstelling zal worden gemaakt door een bijzonder team dansdocenten uit de verschillende dansdisciplines en bezorgt , niet alleen de medewerkers en bewoners van zorgcentra maar ook de jonge dansers een memorabele, hartverwarmende middag/avond met vernieuwende inzichten.

Bij de voorstelling wordt tevens een educatieproject ontwikkeld voor basisschoolgroepen 7 en 8, waarbij de kinderen zelf aan de slag gaan een dans te maken met het thema “zorg”. Hierbij kunnen kostuums en decor materialen gebruikt worden. De workshop wordt in één ochtend gegeven door een docent van ODM en eventueel ook een vertegenwoordiger van een Zorgcentrum. De presentatie van het gemaakte werk kan die zelfde middag uitgevoerd worden. Ouders, andere schoolgroepen en docenten zijn dan het publiek.

ACTUEEL!

Vrienden SODL