Talentontwikkeling

IMG 0039Hierbij wordt de aandacht toegespitst op talentontwikkeling vanuit een brede basis naar een excellente top. De verbreding aan de basis wordt bereikt door samenwerking met regionale basisscholen, middelbarescholen, instellingen en dansscholen zoals Nederlandse Dansdagen, Via Zuid,Opleiding Dans Maastricht, IDA Kumulus, MOVE Kerkrade, Slide Landgraaf, Danzaira Sittard en de Kunstacademie Maasmechelen.

Voorts wordt samenwerking gezocht met regionale ballet- en dansscholen om ook het danstalent, jonger dan 12 jaar de kans te geven op vroege leeftijd al op hoog niveau te kunnen trainen en zo de doorlopende leerlijn van basisschool naar middelbare school te bevorderen. De kruisbestuiving met het regulier onderwijs zal worden versterkt door regelmatige samenwerking met o.a. de afdelingen CKV en Muziek.

SODL beoogd het dansonderwijs i.s.m. LVO Maastricht in Maastricht te verdiepen en te verbreden en door te ontwikkelen tot een doorgaande leerlijn. LVO Maastricht ziet voordelen in het competentiegerichte onderwijs dat in de danslessen gegeven wordt maar ook uit de diverse presentaties die de leerlingen geven, zijn o.a. de volgende vaardigheden duidelijk herkenbaar.

- Samenwerken.
- Zelfstandig werken.
- Inlevingsvermogen.
- Incasseringsvermogen.
- Presentatie vermogen.
- Conditie.

ACTUEEL!

Vrienden SODL